Редица пътища в страната са затворени заради обилния снеговалеж. Малко след 3

...
Редица пътища в страната са затворени заради обилния снеговалеж. Малко след 3
Коментари Харесай

Редица затворени пътища в страната заради снега

 Редица пътища в страната са затворени поради обилния снеговалеж. Малко след 3 часа тази заран беше лимитирано придвижването по автомагистрала " Хемус " на територията на София-област за камиони над 12 тона. Шофьорите изчакват на място.

Проходът  " Шипка "

Пътят към прохода " Шипка " е затворен поради тежки навявания, доста мощен вятър и нулева видимост. В сектор от близо два километра има и закъсали коли. Движението от южната страна на прохода е спряно. 

Снегорини обработват настилката, само че мощни ураганни ветрове основават компликации при разчистването на образувалите се преспи. Температурата е към минус 8 градуса.

Проходът на Републиката

Близо 20 часа продължава изобилният снеговалеж в Прохода на Републиката и по особено след Вонеща вода. Директорът на ОПУ - Велико Търново инж. Венцислав Ангелов уточни, че техниката е работела непрекъснато.

В мощ е условие тежкотоварните коли над 12 тона да минават единствено с вериги. На Предела снежната завивка е към 30 см, а температурата е -3 градуса.

Ангелов осведоми, че през нощта са се случили няколко случая с аварирали тежкотоварни коли. В Прохода на Републиката на терен работят 18 машини.

Смолянска област

В Смолянска област снеговалежът не е спирал от нощес вечерта. По високите места снежната завивка доближи до към 70 сантиметра. Главният път от Пловдив до Смолян е измит единствено до разклона до Забърдо.

Снегът провокира и няколко произшествия по улиците на Смолян, без потърпевши.

Тежка е ситуацията в проходите " Рожен ", " Пампорово " и " Превала ", където колите наложително би трябвало да са оборудвани с вериги, а камионите над 12 тона и тези с полуремаркета не се позволяват.

През нощта в прохода " Рожен " е имало закъсали тирове и се е наложило да бъде изпратена тежка техника.

Магистрала  " Струма “

Временно се лимитира придвижването на тежкотоварни коли над 12 т по Автомагистрала " Струма “ от пътен възел " Бобошево “ единствено в посока София заради снегопочистване.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР